ET SENTERF OR HUNDER OG JEGERE

OM OSS

JAKT MED HUND

For mange jegere er samspillet mellom hund og jeger den største gleden ved jakt, enten det gjelder fuglejakt, småviltjakt eller storviltjakt. En trygg hund og et godt samarbeid er essensielt for en forsvarlig jakt som ivaretar viltet, hunden og jegeren.

Viltgården har i dag en hundestall med 5 hunder. En Jamthund, 3 Norsk Grå Elghund og en Bayersk Viltsporhund. I dag er to av dem i aktiv tjeneste i ettersøk.

VI KAN HJELPE DE FLESTE

Vi ønsker at viltgården skal utvikles til et komplett hundesenter rettet mot jakthunder.

Med våre brede erfaringer innen kenneldrift, ernæring, utstyr, jaktguiding, aktiv hundetjeneste, aktiv ettersøkstjeneste med hund og bred kunnskap innen flere typer jaktformer med hund vil dette gi muligheter til å bidra til å hjelpe de fleste med veien videre.

Viltgården har startet et prosjekt med flere samarbeidspartnere og instruktører med bred erfaring og mange års kompetanse innen hundearbeid. Tanken er å kunne bygge på synergiefekten rundt de lokale foreninger, tilrettelegge et samlingssted og bidra til et økt kunnskapsnivå innen hundehold.

Vi jobber med å utvikle flere aktiviteter, kurs og foredrag som vil bidra til en bedre forståelse rundt hundehold og temaet jakthund.

Alle aktiviteter vil komme fortløpende på plass under vår aktivitetskalender. Her kan du lese mer om hvert enkelt produkt og se om dette er noe for deg.

Kristoffer Kallhovd

Kristoffer er daglig leder på både Viltgarden AS på Iveland og  Elgtun AS på Bygland. Han har ca. 20 års erfaring fra både dyrehold, jakt og hund. 

 • Aktiv tjeneste ved kommunal ettersøk og den lokale Ettersøksringen-Agder 
 • Drevet hundepensjonat siden 2005.
 • Utdannet hundefører i forsvaret og tjenestegjort som hundefører.
 • Vært aktiv med schæferhund rettet mot lydighet, rundering, søk og IPO trening/figurant.
 • Vært leder i Beagle-ringen Vest-Agder.
 • Fremført flere hunder til godkjent ettersøkshund som er og har blitt brukt i aktiv tjeneste.
 • Utført en rekke kurs innen ettersøk, spor, lydighet, figurant og dressur.
 • Ettersøksinstruktør og dressurinstruktør

Telefon: 99 46 93 42

Eva Jeanette Olsen

Eva driver Viltgården sammen med Kristoffer. Hun har 15 års erfaring med aktivitet innen dyrehold og hund, og har jaktet de siste 10 årene på elg, hjort og rådyr.

 • Drevet hundepensjonat siden 2005.
 • God kompetanse innen hundeutstyr og ernæring.
 • Drevet aktivt med hund de siste 15 år.
 • Har en rekke kurs innen hundetrening innenfor lydighet og sporarbeid.
 • Fremført egne hunder til godkjent ettersøk hund.
 • Ettersøksinstruktør og dressurinstruktør

Telefon: 90 99 92 26

Hundene våre

Hundene er vårt fellesskap i familien. Det å ha en jakthund betyr for mange et hjelpemiddel for kommende jaktsesong, men husk at gjennom det lange liv er den mer en familehund en jakthund.

Det å ha en hund i familien kan by på mange utfordringer spesielt rettet mot barna. For at en da skal lykkes er det viktig at man lærer barna å forstå og ikke bare fortelle hva man ikke skal gjøre. 

En normal hundestall her hos oss varierer og det er alltid et par unghunder i stallen. Vi har gjennom tre generasjoner fått frem en linje av typen Norsk Grå Elghund som har gitt oss mye glede.  

Nøtte

Nøtte er født i 2016. Han er, i likhet med våre andre elger, født på Elgtun på Bygland og er fortrolig med både folk og hunder. 

Da elgene våre kom til oss, hadde de blitt klappet og foret av over 10 000 mennesker gjennom en kort sommersesong på Elgtun.

Tilværelsen her på Viltgården er helt annerledes og vi ser at de er rolige og avslappede i møte med hundene. De er trygge på mennesker og velger å være blant oss i stedet for å vandre inn i skogen.

Vi ønsker det beste for både elgene og hundene. Derfor utførte vi sommeren 2019 en utvidet test på elgene ved pulsmåling. Det var en viktig test som viste at vi ikke belastet elgene med unødig stress. 

Se video i linken.  https://www.youtube.com/watch?v=vh0L2647HOs