PÅ VILTGÅRDEN HAR VI DET DU TRENGER!

KOMPETANSE - TILRETTELEGGING - OVERNATTING - KURS

Hundetrening på elg

Viltgården er Norges eneste tilbyder av hundetrening med elg i hegn. Dette er en unik mulighet til å støtte unghunder under sitt første møte med elg. Vi analyserer en problemstilling som kan ha oppstått uten at man egentlig vet hva som har skjedd, og bidrar til å støtte hunden i en vanskelig tid.

Vi kan hjelpe med å finne en mulig opptrening så hunden blir mer selvstendig igjen.

Vi erfarer at mange hunder «løsner» igjen etter bare én trening, mens andre må tilbake for å få litt mer støtte.

Dette er også en genial trening til dere som har båndhund. En unik mulighet til å trigge hunden og samtidig rose den for å være stille med møte hos elgen.

Det å kunne trene hundene under trygge og kontrollerte former gir en fantastisk mulighet som bare må oppleves!

Men uansett; husk at nøkkelen til en god hund er å bruke mye tid i skogen, så den blir trygg i sine omgivelser.

Hundetrening på villsvin

Også her har vi fått muligheten, som eneste bedrift i Norge, til å trene og teste hundene på levende villsvin. Dette er en velprøvd treningsform som er vanlig i Sverige.

Det gir en unik anledning til å se om hundene våger å fronte et svin og, forhåpentligvis med litt trening -også kan jage svin i skogen. Dette kan også være en fin mulighet til å teste hundens mentalitet.

Ideen med denne jaktformen er å være forberedt på bestanden av villsvin som stadig øker i de norske skoger. For at vi skal kunne holde bestandene nede, ser vi av erfaringer fra andre land at en kombinasjon av  åteljakt og hundejakt må til for å hindre en ukontrollert vekst av villsvinbestander.

Kurs og konferanse

Viltgården jobber stadig med å utvikle en rekke aktiviteter for å kunne invitere instruktører og foredragsholdere igjennom hele året. Disse aktivitetene blir mer beskrevet på vår nettside under «Aktivitetskalender». Innholdet kan være alt fra dressur, sporarbeid, ernæring, hundemasasje, laserbehandling, valpetrening, osv.

Det jobbes med utvikling av lokaler som kan benyttes til klubbarrange-menter og lokale foreninger. For mer informasjon om priser tar dere kontakt via e-post på post@viltgården.no

Overnatting

Viltgården har i dag ingen overnattingsmulighet på gården, men vi jobber med saken. Vi håper at dette kan lanseres i løpet av 2020.

Men det er flere muligheter for overnatting i nærområdet. Du kan velge mellom Hotell, campingplass og hytte. Våre samarbeids partnere på dette ligger under «kontakt».

Alt kan bestilles gjennom viltgården som en pakkeløsning.

Hvis reisen er lang, familien er med og en ønsker å bruke tiden med en ekstra hundetrening kan vi også tilrettelegge med aktiviteter i løpet av dagen.

Hva med et lite besøk på Elgtun, Kvåsfossen Laksesenter eller et aktivitetssenter som Troll Aktiv i tillegg til hundetreningen?

Dette er noe vi kan ordne en bestilling på og organisere i tidsrommet mellom hundetreningene.

Ta kontakt på E-post sammen med din bestilling av trening så hjelper vi med organisering av dette.

Overnatting i nærheten

DØLEN HOTELL EVJE

Dølen Hotel ligger kun 200 m fra Evje sentrum. Her finner du et stort utvalg shoppingmuligheter med flere hyggelige små nisjebutikker. I Evje sentrum er det særlig sommerstid stor aktivitet – og regnes for å være et ettertraktet handelssenter i regionen. Det er lett tilgjengelig da det ligger like ved riksvei 9, og tilbyr gratis parkering for alle gjester. 

REVSNES HOTELL

Vakre omgivelser for overnatting, kurs og konferanse eller et rolig opphold. Restaurant viden kjent for sine lokale spesialiteter.
Mange spennende aktiviteter i nærområdet.Kun en times kjøretur fra Kristiansand.
Velkommen til oss!

NESET CAMPING

Perfekt beliggende langs østbredden av den 40 km lange Byglandsfjorden, ved Rv. 9 i nedre Setesdal, 13 km nord for Evje.

Neset er en rolig 4-stjerners campingplass med svært mange stamgjester. Vi har 31 campinghytter til utleie i tillegg til over 200 plasser med strømtilkobling for de som ønsker dette.

ODDEN CAMPING - EVJE

Odden Camping tilbyr overnatting i hytter, leiligheter og camping i vakker natur. Våre fasiliteter inkluderer vertshus, lekeplass, hageanlegg, badeplass og naturbaserte aktiviteter. Gangavstand til handelssenter.

TROLL AKTIV

TrollAktiv tilbyr overnatting i naturskjønne Evje i nedre Setesdal, vi holder til like ved elven Otra. Vi gir dere uforglemmelige opplevelser for alle aldersgrupper, her står aktivitetene i kø og venter på deg!

Vi har overnatting i lavvo, vandrerhjem, hytter eller leiligheter. På overnattingstedet ved TrollAktiv har vi kiosk, minigolf, sykkelpark, klatrepark, vannsport og områder for å nyte fine sommerkvelder.